Uutiset

Luontokuvanäyttely Mikkelissä

Julkaistu: 04.08.2010, Kategoria:

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kuva: Jouko Lehmuskallio

Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa vietetään LuontoPortin luontokuvanäyttelyn avajaisia perjantaina 6.8.2010 alkaen klo 14. Näyttelyssä esitellään monipuolisesti kasveja, marjoja ja maisemia Etelä-Savosta ja muualta Suomesta syyskuun puoleenväliin saakka. Näyttelyyn liittyy myös mielenkiintoisia esitelmiä ajankohtaisista, luontoon ja kasveihin liittyvistä aiheista.

Näyttelyn avaa professori Pirjo Siiskonen Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista kertomalla luonnon monimuotoisuuden merkityksestä Etelä-Savossa. Ajankohtaisen avajaisesitelmän pitää marjastuskauden jo käynnistyttyä VTT:n erikoistutkija, dosentti Riitta Puupponen-Pimiä marjojen terveysvaikutuksista.

Vuoden 2009 Laatuinnovaatiopalkinnon saaneen LuontoPortin Eija ja Jouko Lehmuskallio esittelevät LuontoPortin sivustoa, jonka tunnistustyökalujen avulla voi itse tunnistaa löytämiään kasveja, perhosia, lintuja ja kaloja. Maksuton palvelu soveltuu helppokäyttöisenä kaikenikäisille.

Mukana näyttely-yhteistyössä siihen liittyvine tapahtumineen on Ruralia-instituutin Tiedolla ja taidolla tavoitteisiin-valmennusohjelman lisäksi Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Eija Lehmuskallio
p. 040-596 8560
sähköposti: etunimi.sukunimi@luontoportti.fi

Projektipäällikkö Birgitta Partanen
p. 044 538 2248
sähköposti: etunimi.sukunimi@helsinki.fi

Tiedolla ja taidolla tavoitteisiin -valmennusohjelma/Luontoyrittäjät

Helsingin Yliopisto

Ruralia-instituutti
Lönnrotinkatu 7
50100 MIKKELI
p. 044 538 2248
fax (015) 202 3300

www.helsinki.fi/ruralia

Ruralia-instituutti on osa Mikkelin yliopistokeskusta, www.muc.fi