Uutiset

Luontokuvaus – vinkkejä ja kokemuksia

Julkaistu: 09.09.2010, Kategoria:

Kökar. Kuva: Jouko Lehmuskallio

Kökar. Kuva: Jouko Lehmuskallio

Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa on yleisöluento Luontokuvaus – vinkkejä ja kokemuksia perjantaina 10.9.2010 alkaen klo 14.00. Luennon pitävät LuontoPortin Eija ja Jouko Lehmuskallio. Lehmuskalliot ovat kokeneita luontokuvaajia ja -dokumentaristeja. Heidät on kutsuttu The Linnean Society of London –järjestön jäseniksi.

Vuoden 2009 Laatuinnovaatiopalkinnon saaneella LuontoPortti-sivustolla yhdistyvät asiantuntijatieto, elämykselliset kuvat ja uusi teknologia. Sivuston tunnistustyökalujen avulla voi itse tunnistaa löytämiään kasveja, perhosia, lintuja ja kaloja. LuontoPortti on ainutlaatuinen, kansainvälisesti patentoitu internet-pohjainen innovaatio, joka pohjautuun Eija ja Jouko Lehmuskallion kahden vuosikymmenen uutteraan työhön. Kahdeksalla kielellä toimiva, kansainvälisen patentin saanut lajien verkkotunnistuspalvelu tuo uuden ulottuvuuden biologian ja kestävän kehityksen oppimiseen.

LuontoPortin luontokuvanäyttely on ollut esillä Mikkeli-salissa elokuun alusta. Perjantain luento päättää runsaasti kävijöitä keränneen ja paljon kiitos erinomaisista kuvistaan ja tunnelmistaan saaneen näyttelyn. Mukana näyttely-yhteistyössä siihen liittyvine tapahtumineen on Ruralia-instituutin Tiedolla ja taidolla tavoitteisiin -valmennusohjelman lisäksi Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

Luento on kaikille avoin ja maksuton.

Tervetuloa!

Anne Hytönen
tiedottaja
Helsingin yliopisto
Ruralia-instituutti

www.helsinki.fi/ruralia