Uutiset

Mikko Saarela 1958-2019

Julkaistu: 14.01.2019, Kategoriat: ,

Lahjakas musiikin tekijä, biologi ja luokanopettaja Mikko Saarela menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen 11.1.2019. Mikko oli Eppu Normaali -yhtyeen alkuvaiheiden basisti ja sanoittaja, jonka kynästä ovat lähtöisin useat ikivihreät Eppu-sanoitukset. Eppujen jälkeen Mikko jatkoi musiikin parissa vielä monissa yhteyksissä, esimerkiksi Freud, Marx, Engels & Jungin yhtyeen jäsenenä.

Meille Mikko tuli tutuksi opiskellessaan Helsingin yliopiston Soveltavan kasvatustieteen laitoksella. LuontoPortilla oli samaan aikaan tutkimusryhmä laitoksella professori Mauri Åhlbergin johdolla. Mikko teki opinnäytetyönään LuontoPorttiin kalojen tunnistustiedot ja lajeja kuvaavat tekstit.

Mikon kanssa pääsimme kuvaamaan ”roskakalojen” pyytämistä, ja kuvaamaan lajeja tuoreeltaan. Mikko kulki kaloja sisältävän kylmälaukun kanssa, laittaen meidät kaikki tutkimaan kalojen yksityiskohtia ja miettimään minkälaisen tuntomerkkipainikkeen mikäkin ominaisuus vaatisi. Meille tulivatkin tutuksi kiduskannet, viiksisäikeet, luukilvet ja muut tuntomerkit, joilla kaloja voidaan erottaa toisistaan.

Jatkossa Mikko auttoi vastaamalle lukijoidemme lähettämiin kala-aiheisiin kysymyksiin.

Mikko oli osaava, ystävällinen ja mukava yhteistyökumppani. Hän teki hyvää ja aikaa kestävää työtä. Siitä saavat kaikki jatkossakin nauttia sivustomme kalat-osiossa

Saimme kuulla hänen vakavasta sairaudestaan vasta jokin aika sitten, kun keskustelimme puhelimessa hänen kanssaan. Ehdimme vielä kiittää Mikkoa hyvästä yhteisestä ajastamme.

Mikon muistoa kunnioittaen ja läheisten suruun osaa ottaen

Eija, Jouko, Juha
LuontoPortin työryhmä

Aiemmin tässä verkkolehdessä: Mikko Saarela ja eväkkäiden ihmeet

Karjalainen-lehti: Mikko Saarela Karjalaisen haastattelussa syksyllä 2017: Minussa on aina asunut pieni kansakoulunopettaja