Uutiset

Munienkerääjiä saattaa olla liikkeellä luultua enemmän

Julkaistu: 19.06.2012, Kategoria:

Tänä vuonna paljastuneen noin 10 000 linnunmunaa käsittäneen luonnonsuojelurikoksen myötä on noussut huoli keruutoiminnan mittakaavasta. Tarkkaa tietoa keruun laajuudesta ei ole, mutta BirdLifen mukaan munia saatetaan kerätä Suomessa luultua enemmän. Suomi on munankeräilijöille kiinnostava kohde, sillä Suomessa tavataan paljon muualla EU:ssa harvinaisia lajeja. Euroopassa pohjoisen lajit ovat erityisen haluttuja. Ulkomaisten kerääjien lisäksi myös suomalaiset ovat syyllistyneet munien keruuseen ja välittämiseen. Munia kulkeutuu yksityisiin kokoelmiin ja tarhoihin haudottaviksi.

BirdLife kehottaa lintuharrastajia ja muita luonnossa liikkujia valppauteen erityisesti Pohjois-Suomessa. Havainnot munien keruusta tulee ilmoittaa heti poliisille tai tullille. Suomessa kaikkien lintulajien munat ja poikaset ovat rauhoitettuja ja munien luonnosta ottaminen on aina rikos.

Lue lisää

Suomen tulli julkaisi 8.6. tiedotteen laajasta luonnonsuojelurikoksesta http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/lehdistotiedotteet/0000_tiedotteet/tiedote_20120608_1/index.html