Uutiset

Osallistu uuden kurssin kehittämiseen!

Julkaistu: 17.04.2020, Kategoriat: ,

Kuvat: Jouko Lehmuskallio

Kuvat: Jouko Lehmuskallio

Seuraava verkkokurssimme tulee käsittelemään kukkakasvien tunnistamista. Kerro meille, mikä juuri sinun mielestäsi on hankalinta kasvien tunnistamisessa ja voit voittaa uuden kurssin käyttöösi! Kaikki ennakkoon ilmoittautuneet saavat myös 25 % edun kurssimaksusta.

Tuleva uutuuskurssi on tarkoitettu ihan tavallisille luonnonystäville, harrastajille, koululaisille, juuri sinulle! Et tarvitse mitään etukäteistietoja, ainoastaan intoa ja halua oppia uutta luonnosta. Kurssin käytyäsi katsot taatusti luontoa uudella tavalla!

Kuva: Jouko Lehmuskallio
Kuva: Jouko Lehmuskallio

Uudella kurssilla opitaan havaitsemaan erilaisia tuntomerkkejä kasveista ja käyttämään niitä apuna tunnistamisessa. On mukava huomata, että yhtäkkiä osaakin katsoa metsän, tai niityn lajeista aivan uusia yksityiskohtia. Lajit eivät enää muistuta toisiaan, vaan näet niistä heti erilaisia piirteitä. Tulevan kurssin tavoitteena onkin, että opit lukemaan pieniä tuntomerkkejä, joiden avulla lajeja voi vertailla. Pikkuhiljaa opit näkemään jo kasvin yleisolemuksesta, mihin isompaan ryhmään se kuuluu ja tuntomerkkien perusteella tunnistamaan sen tarkemmin.

Osallistu ja nappaa etu kurssille

Olemme kehittäneet verkkokurssejamme alusta lähtien käyttäjien avulla, tutkimalla saamamme palautteet päivittäin ja tekemällä muutoksia tarvittaessa jopa saman tien. Jotta tulevakin kurssi palvelisi sinua ja muita luonnonystäviä mahdollisimman hyvin, haluaisimme kuulla nyt juuri sinun haasteistasi kasvien maailmassa!

Mikä on vaikeaa lajien tunnistamisessa, mihin erityisesti kaipaisit tukea? Ennakkoilmoittaudu kurssille, vastaa saamaasi kyselyyn ja olet oikeutettu 25 % alennukseen kurssin hinnasta sen valmistuttua. Kaikkien ennakkoon ilmoittauneiden kesken arvomme myös yhden ilmaisen pääsyn uudelle kurssiille.

Kuva: Jouko Lehmuskallio
Kuva: Jouko Lehmuskallio

Lajien tunnistaminen – LuontoPortin ydintä

Koko LuontoPortin taustalla on ollut tekijöiden palava kiinnostus luontoon. Kaikki alkoi omasta tarpeesta tunnistaa kasveja tv-sarjan kuvauksia varten – mutta perinteiset kasvikirjat olivat vaikeaselkoisia. Tästä alkoi työ, joka jatkuu edelleen esimerkiksi tämän kurssin parissa.

Taustamme vuoksi puolustamme edelleen ihan tavallisen luontoharrastajan oikeutta oppia asioita. Haluamme osoittaa, että jokainen voi oppia tunnistamaan luonnonlajeja ja näytämme, kuinka hauskaa se on!

Meidän mottomme on aina ollut:

“Kun tunnet lajin, haluat suojella sitä”.

Toivommekin mahdollisimman monen oppivan arvostamaan luontoa – olemmehan kaikki täysin riippuvaisia sen hyvinvoinnista.

Ennakkoilmoittaudu tästä