Uutiset

Sademetsän lapset -näyttely Selkämeren sairaalassa

Julkaistu: 04.10.2011, Kategoriat: ,

Selkämeren sairaalan tiloissa Kristiinankaupungissa toimiva Selkämeren Luontokuva järjestää syksyllä yhteistyössä Kuopion luonnontieteellisen museon kanssa luontokuvanäyttelyn Sademetsän lapset. Näyttely sisältää Hondurasissa asuvien lasten ja nuorten ottamia luontokuvia. Kuvat ovat nyt toista kertaa esillä Euroopassa.

Sademetsän lapset on Kuopion luonnontieteellisen museon tuotantoa, jossa yhteistyökumppanina toimii hondurasilainen ympäristökasvatusjärjestö Guaruma. Järjestön tavoitteena on edistää trooppisten sademetsien suojelua opettamalla paikallisille nuorille kestävän kehityksen mukaisia elinkeinoja. Toimintaan kuuluvat ammattilaisten ohjaamat ympäristökasvatus-, valokuvaus- ja tietotekniikkakurssit sekä englannin opiskelu.

Uudenlaiset elinkeinot ovat tarpeen, sillä sademetsäpuun runsas kysyntä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kannustaa Hondurasin syrjäseutujen köyhiä asukkaita laajoihin metsänhakkuisiin. Sademetsien tuhoutuminen on Hondurasissa yksi vakavimmista ympäristöongelmista. Lukemattomien eliölajien häviämisen lisäksi sademetsien tuhoutuminen kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Selkämeren sairaalassa on syksyllä esillä kaikkiaan kymmenen valokuvanäyttelyä ja yhteensä noin 170 kuvaa. Valokuvanäyttelyden tarkoitus on tuoda luontoelämyksiä sairaalaan ja siten hyödyntää luonnon tutkitusti parantavaa voimaa.