Uutiset

Sail For Good-perhe starttasi kuuden vuoden purjehdukselle

Julkaistu: 14.06.2016, Kategoriat: ,

Meretniemen perheen purjehdusreitti

Meretniemen perheen purjehdusreitti. Kuva: sailforgood.org

Riikka ja Tuomo Meretniemen perhe lähti erikoiselle reissulle, maailmanympärimatkalla, jonka kesto tulee olemaan kuusi vuotta. Kokeneet purjehtijat möivät omaisuutensa Suomessa ja varustivat Panacea-veneensä kodikseen.

Tuomo, Riikka ja lapset valmiina reissuun. Kuva: sailforgood.org

Meretniemen perhe valmiina reissuun! Kuva: sailforgood.org

Matkan aikana perheen lapset, Aarre, Kerttu ja Martta tulevat opiskelemaan verkon välityksellä. Myös aikuiset opiskelevat, he suorittavat matkalla audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon, oppisopimuksella ja etänä.

Matka onkin itse asiassa kahdensuuntainen koulutusvientiprojekti. Samalla kun perhe opiskelee 15 suomalaisen opettajan avustamana, suomalaista osaamista viedään reitin kohdemaihin. Mukana olevat oppimisteknologian ratkaisut tulevat saamaan näkyvyyttä lähes 80 maassa. Toisaalta verkon välityksellä perheen kohdemaat tulevat tutummaksi myös Suomen koululaisille.

LuontoPortti – NatureGate on myös mukana matkalla. Oppimisympäristö ja palvelun lokalisointi etenee Sail For Good koulutusvientiprojektin mukana. NatureGate-tehtävien innoittamana perheen lapset kuvaavat satamissa ympäröivää luontoa ja kartoittavat lajistoja. LuontoPortin avulla myös kotimaan lajisto tulee tutuksi.

Maanantaina 13.6. Turkista alkanut purjehdus suuntaa ensiksi Rodokselle, mistä matka jatkuu Kreikan saaristoon. Ensimmäisen vuoden aikana perhe vierailee 13 maassa.

Pääministeri vieraili Sail For Good läksiäistilaisuudessa 20.5.

”On hienoa nähdä, että tällaisen hurjaltakin kuulostavan yksittäisen perheen purjehdusprojektin ympärille on onnistuttu rakentamaan merkittävä koulutusvientihanke. Sellainen ei synny yksin, vaan yhdessä. Yhdessä tekemällä ja voimia yhdistämällä Suomi on ennenkin noussut vaikeista paikoista ja niin tulee tapahtumaan nytkin. Juuri tällaista rohkeutta tarvitaan Suomen nostamiseen” – pääministeri Juha Sipilä.

Kuvia läksiäistilaisuudesta 20.5.2016 Helsingin Hernesaaresta.

Verkkolehtemme tulee innolla seuraamaan matkan etenemistä!

Sail For Good sivuja

Sail For Good sivusto
Sail For Good blogi suomeksi
facebook.com/sailforgood

Valokuvat: www.sailforgood.org & Jouko Lehmuskallio