Uutiset

Villivihannekset täällä taas - tunnistatko syötävät kasvit?

Julkaistu: 04.05.2017, Kategoriat: ,

Syötävää - mutta mikä? Kuva: Jouko Lehmuskallio

Syötävää - mutta mitä? Kuva: Jouko Lehmuskallio

Lajien tunnistaminen on ensiarvoisen tärkeää, kun puhutaan syötävistä kasveista. LuontoPortin tuottaja Eija Lehmuskallio muistuttaa, että samalla kun villiyrttien kerääminen ja käyttö yleistyy, tulee muistaa, että loistavien kotimaisten villikasvien joukossa on useita myrkyllisiä lajeja. Kun poimitaan jotakin käyttöön, tulee olla täysin varma tunnistamisesta. Toinen tärkeä asia on, että lajeja poimitaan vastuullisesti, ei koko löytöpaikkaa kerralla tyhjäten. Näin menetellen kasveilla on tilaisuus uusiutua kyseisellä paikalla ja ilahduttaa myös jatkossa sekä poimijaa itseään, että muita samalla alueella vierailevia.

LuontoPortti on ollut “villikasvibuumissa” mukana alusta saakka. Olemme olleet tekemässä villiyrttikirjoja, järjestämässä kursseja sekä mukana monenlaisissa tapahtumissa. Sivuiltamme löydät runsaasti tietoa niin käyttökelpoisista lajeista, kuin sellaisistakin, jotka on syytä jättää luontoon. Tunnistustyökalumme sekä webissä että iOS-puhelimissa auttavat lajien tunnistamisessa ja Kysy luonnosta -palstamme palvelee myös!

Tule mukaan kurssille!

Seuraava, tällä kertaa kahdelle päivälle jakautuva villiyrttikurssi järjestetään 22.–23.5 – yhteistyössä Flavour Studion kanssa Helsingissä. Lue lisätietoa kurssista ja osta liput Tiketistä.

Viime keväänä Yle uutiset julkaisi pienen kasvitunnistusvisan, testaa kuinka hyvin tunnet syötäviä kasveja.

Villiyrttikirjoja voit tilata verkkokaupastamme.