Uutiset

Villiyrttiviikko käynnistyi maanantaina

Julkaistu: 03.06.2015, Kategoria:

Villiyrttiviikko käynnistyi maanantaina 1.6. LuontoPortin ja Länsi-Helsingin yrittäjien retkellä Nuuksion Kattilaan. Bussimatkalla tarjottiin Eija Lehmuskallion “taikajuomaa”, jossa oli rautainen annos villivihanneksia. Juoma sisälsi muun muassa nokkosta, lehtikaalia, mustaherukkajauhetta, tuoretta kuusenkerkkää ja kotimaisista luomuomenista puristettua mehua. Voimajuoma muuttuu aina materiaalin saatavuuden mukaan. Juomaan voi laittaa esimerkiksi vuohenputkea, siankärsämöä ja voikukkaa oman maun mukaisesti.


Nuuksion Green Windowsin isäntä Pekka Väänänen toivotti vieraat tervetulleeksi.


Sadekaan ei haitannut aiheesta innostunutta yrittäjäporukkaa.


Eija Lehmuskallion opastuksella tutustuttiin paikallisiin villiyrtteihin, tunnistettiin kasveja ja kerättiin salaattiainekset illan aterialle. Syötävät villiyrtit olivat uusi ja miellyttävä tuttavuus monelle mukanaolijalle.

Kasvien keruuretki päättyi kotaan, jossa kerrattiin kerättyjä villiyrttejä. Kodassa keittiömestari Pekka Väänänen tarjosi alkuruoaksi torvisienikeittoa ja lämmintä leipää nokkosilla maustettulla levitteellä. Kodan tulilla valmistuivat myös illan pääruoat, poron sisäfilee sekä uistimella pyydetty Pitkäjärven siika, jota tarjoiltiin maukkaalla korvasienirisotolla. Yhdessä kerätyistä villiyrteistä tehtiin maukas salaatti. Jälkiruoaksi nautittiin tyrniparfait tuoreilla kuusenkerkillä ja kuusenkerkkäkastikkeella sekä nokipannukahvia tai villiyrttiteetä.

Eija Lehmuskallio
Kuvat: Jouko Lehmuskallio