Uutiset

ENO-verkkokoulu verkottaa maailman kaupunkeja

Julkaistu: 01.03.2012, Kategoriat: ,

Suomalainen, Joensuussa 12 vuotta sitten käynnistynyt kestävän kehityksen Environment Online -verkkokoulu (ENO) verkottaa maailman kaupunkeja. Verkkokoulun toimintaa tukemaan on perustettu ENO Green Cities Network, jonka toiminta käynnistyy tänään. Verkosto poikkeaa muista kestävän kehityksen kaupunkiverkostoista siten, että se perustuu kaupungin ja koulujen konkreettiseen yhteistyöhön. ENO-verkkokoulun toiminnassa on mukana yli 7000 koulua 141 maassa.

Verkostoon valitut kaupungit sitoutuvat antamaan kouluilleen istutusalueen, puiden taimia ja tarvittavan avustuksen verkkokoulun virallisten puunistutuspäivien yhteydessä. Kaupungit myös lupaavat pitää alueet viheralueina myös jatkossa. Verkostoon valituista kaupungeista tulee samalla ENO-verkkokoulun 100 miljoonan puun kampanjakaupunkeja.

Verkoston perustajakaupungeiksi valittiin itäiseltä pallonpuoliskolta Ljubljana (Slovenia) Euroopasta, Kapkaupunki (Etelä-Afrikka) Afrikasta ja Taichung (Taiwan) Aasiasta. Yhteistyösopimus allekirjoitetaan Taichunissa ENO-konferenssin yhteydessä 25. huhtikuuta 2012. Vuoden aikana verkosto laajenee läntiselle pallonpuoliskolle ja lisää kaupunkeja julkistetaan Rion ympäristökokouksessa Brasiliassa kesäkuussa.

Lähde