Tunnetko tämän erikoisen raaka-aineen?
Julkaistu: 22.04.2019, Kategoriat: Kurssit ja koulutus, Villiyrtti
Kuva: Jouko Lehmuskallio
Talven jälkeen lumen alta paljastuvat tummanruskeat ja mustuneet vuorenkilven lehdet ovat luonnon fermentoimat. Tummuneet lehdet eivät sisällä juurikaan tanniineja, kuten vihreät lehdet.
Käyttö: Lehdet pestään ja kuivataan. Kiehuvan kuuma vesi kaadetaan kuivattujen lehtien päälle ja haudutetaan vähintään 10 minuuttia. Kauniin punaruskea uutos on miellyttävän maukas. Säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.
Piristävien juomien lisäksi sitä voi käyttää keitoissa ja kastikkeissa.
Vuorenkilvestä lisää tulevassa kirjassamme: “Eija ja Jouko Lehmuskallio: Luonnon villit käyttökasvit” sekä verkkokurssiemme Rohdokset-osiossa.
LuontoPortin ohjelmaa Oodissa
Mikäli olet Helsingissä toukokuussa, varaa paikkasi tapahtumiimme kirjaston sivuilta.
- 20.5. klo 17.00-18.30 – Kirjataivas, kolmas kerros
Kirjanjulkistamistilaisuus “Luonnon villit käyttökasvit - 21.5. klo 17-19 – Kuutio
Villiyrtit Oodissa, max 60 henkilöä - 22.5. klo 15-17 – Kuutio
Villiyrtit Oodissa, max 60 henkilöä - 27.5. klo 17-19 – Oodin ryhmäkeittiö
Kokataan villiyrteistä Sami Tallbergin kanssa – tehdään ja maistellaan villejä herkkuja, max 10 osallistujaa - 28.5. klo 17-19 Villiyrttiretki Töölönlahdelle
Lähtö Oodin edestä, max 30 henkilöä
Tilaisuuksien vetäjänä toimii Eija Lehmuskallio.