Uutiset

Villiyrtit Aamu-TV:ssä

Julkaistu: 11.06.2010, Kategoriat: ,

YLE:n Aamu-TV:ssä perjantaina esiintynyt huippukokki Sami Tallberg esitteli lähiluonnosta saatavien kasvien käyttöä ruoanlaitossa. Ruoanlaittoon sopivia villiyrttejä kasvaa niin meren rannoilla, kuusimetsissä, niityillä kuin pihapiireissä, mutta niitä osataan hyödyntää heikosti. Tallberg itse käyttää lähiluonnosta poimittuja kasveja ruoanvalmistukseen sekä työssään että omassa keittiössään.

Tallbergilta ilmestyy pian villiyrteistä kertova keittokirja. LuontoPortin Jouko Lehmuskallion ottamat tunnistuskuvat, tiivistetty kasvikohtainen informaatio sekä keittiömestarin yksinkertaiset ja herkulliset reseptit kullekin villiyrtille tekevät kirjasta uniikin. Vastaavaa puhtaasti ruoanlaittoon keskittyvää kirjaa villiyrteistä ei Suomessa ole aiemmin ollut olemassa.

Tallberg sekä LuontoPortin Eija ja Jouko Lehmuskallio olivat juuri Ristiinassa Mikkelin Ruralia-instituutin kutsumana pitämässä kurssia kasvien tunnistamisesta ja niiden käytöstä ravintona. Lue lisää kurssista verkkolehden artikkelista.

Linkki