Uutiset

Hyvää joulua!

Julkaistu: 20.12.2012, Kategoria:

Toivotamme kaikille LuontoPortin käyttäjille ja yhteistyökumppaneille rauhallista joulua ja onnellista vuotta 2013!


Kuvassa Sakri Viklund, Sanna Matintupa, Per-Olof Wickman, Juha Lakaniemi, Eija Lehmuskallio, Markus Lakaniemi, Patrick Dillon, Jouko Lehmuskallio ja Mauri Åhlberg

Vuosi 2012 oli LuontoPortissa tapahtumarikas vuosi. LuontoPortti kasvoi entistä monipuolisemmaksi ja suositummaksi sivustoksi. Palvelun käyttäjien määrä kasvoi edelleen tasaisesti, ja sivuston laajan kielivalikoiman ansiosta käyttäjiä on ympäri maailman.

Vuoden kohokohtiin voidaan lukea ainakin seuraavat asiat:

  • Ensimmäinen versio NatureGate-mobiilisovelluksesta julkaistiin. Mobiilisovelluksen jatkokehitys on parhaillaan käynnissä. Ensi vuonna julkaistavassa versiossa lajiryhmien määrää kasvatetaan ja käyttäjät voivat jakaa havaintojaan muille käyttäjille.
  • LuontoPortin Eija ja Jouko Lehmuskallio saivat tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuosikymmenien uraauurtavasta työstä luontoon liittyvässä digitaalisessa tiedonvälityksessä.
  • Lajisivustolle avattiin sienisivujen ensimmäinen vaihe. Sienisivuille lisätään jatkossa enemmän lajeja ja sienten tunnistustytökalu.
  • LuontoPortti julkaisi Jouko Lehmuskallion maisemakuvista koostuvan Maisemia-dvd:n.
  • Verkkolehden Kysy luonnosta -palsta kasvatti myös suosiotaan. Löysimme asiantuntijayhteyksiemme avulla vastauksen noin pariin sataan lukijan kysymykseen, esimerkiksi tähän kysymykseen karvaisesta perhosesta.

Vuonna 2013 jatkamme palvelun kehittämistä, painopisteinä mobiilisovellus ja uudet lajiryhmät tunnistustyökaluineen.