Luontokysymyksiä

Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.

Kysymysarkisto

 • Kysymys kärpän ulosteesta

  Julkaistu: 13.01.10, Kategoria:

  Onko kärpän uloste noin 3-4 cm pitkää ja noin lyijykynän paksuista, 3-5 kpl, väriltään ruskeaa? Esiintyy talon vieressä suojaisissa paikoissa omakotialueella Hyvinkäällä.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jouni Moilanen
  Mikä hämähäkki kyseessä?

  Julkaistu: 13.01.10, Kategoria:

  Haluaisin tietää mikä kuvassa oleva hämähäkki on? Otin kyseisen “ötökän” kiinni pesuhuoneen lattialta, enkä löydä netistä vastaavaa hämistä.

  Katso vastaus...

 • Varis, Corvus corone cornix. Kuva: Jari Peltomäki
  Varis ilman pyrstöä

  Julkaistu: 26.11.09, Kategoria:

  Meidän pihalla on koko syksyn tepastanut varis, jolla ei ole pyrstöä. Se ei osaa lentää, mutta sen verran siipiänsä levittää, että hypähtää esim. kivelle. Kun en linnuista paljoakaan ymmärrä, kysyisin että kasvaako sille pyrstösulat vielä vai käykö sen lentokyvyttömänä huonosti? Sille näyttää maahan pudonneet omenamme maistuvan.

  Katso vastaus...

 • Mikähän kasvi kyseessä?

  Julkaistu: 11.11.09, Kategoria:

  Mikähän on kuvan kasvi? Onko harvinainen tai rauhoitettu, entäpä levinneisyys?

  Katso vastaus...

 • Metsän peikko?

  Julkaistu: 29.09.09, Kategoria:

  Löysin kuvassa näkyvän eliön vanhasta lehdosta, mikähän se on?

  Katso vastaus...

 • Mikä pihamaan kukka?

  Julkaistu: 27.08.09, Kategoria:

  Yritin tunnistaa ohjelmanne avulla pihallani kasvavaa kukkaa, mutta en mielestäni onnistunut useista yrityksistä huolimatta. Onko kuvassa näkyvä kukka tunnistettavissa ohjelmanne avulla?

  Kukka kasvaa melko laajoina ryhminä nurmikolla. Kasvin korkeus on 5cm, kukkanen on pieni, n. 3mm leveä ja n. 5mm korkea. Muuten tunnistusohjelma on mainio, kiitos siitä.

  Katso vastaus...

 • Mikä kaksivärinen kukka kyseessä?

  Julkaistu: 27.08.09, Kategoria:

  Ohessa on kuva kasvista, jota en värien perusteella löytänyt Luontoportin sivustolta. Otin kuvan vain muistaakseni värit, ja etsin sitten kaksi- tai useampiväristen joukosta. Ajattelin, että se olisi vuohennokka, mutta keltaista väriä ei ole Luontoportin kuvassa. Mikä kasvi? Kuva otettu Parikkalan Uukuniemellä.

  Katso vastaus...

 • Mikä valkokukkainen kasvi?

  Julkaistu: 26.08.09, Kategoria:

  Kiitos hienosta palvelustanne! Pyytäisin teiltä tunnistusapua. Mikä on tämä kuvissa näkyvä valkokukkainen, pyöreähkölehtinen kasvi? Kasvupaikka varjoisa, 2 – 3 m rantaviivasta. Kasvi on kuvattu Parikkalassa Kaakkois-Suomessa 15.6.

  Katso vastaus...

 • Mikä perhonen olohuoneessa?

  Julkaistu: 26.08.09, Kategoria:

  Kävin Luontoportin sivuilla ja etsin toukokuussa olohuoneeseeni
  eksynyttä perhosta. Liitteenä on sen kuva. En mielestäni löytänyt sitä perhosvalikoimastanne. Perhonen oli pieni, parisenttinen. Mikähän lienee?

  Katso vastaus...

 • Mikä vesikasvi?

  Julkaistu: 26.08.09, Kategoria:

  Aluksi kiitokset aivan mahtavasta kasvientunnistuspalvelusta! Nyt moni mieltä askarruttamaan jäänyt kasvi saa nimen. Mutta yhtä en kuitenkaan löytänyt, tai ehkä en osannut etsiä. Kuvassa oleva vesikasvi kasvaa Kuusamossa Kuusinkijoessa, kuvan olen ottanut heinäkuun puolen välin jälkeen.

  Katso vastaus...

uudemmat |