Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.
Julkaistu: 10.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Talomme pihapiiriin ja mm. ikkunoiden ulkopinnoille ilmestyy kesäisin mustaa pistemäistä verkkoa, ja pisteistä (munista) kehittyy noin 2-3 mm pituisia toukkia. Mikähän hyönteinen on kyseessä? Liitteenä kuva.
Julkaistu: 6.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Liitteen kuvan ötökkä vieraili asunnossamme avoimesta ovesta 20.8.2016 (Soukanniemi, Espoo). Tammenvärisen kynnysosan leveys 12cm. Mikä otus kyseessä?
Julkaistu: 6.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Liitekuvan otus lensi “pörinällä” ja kopsahti keinun kivetykselle. Valokuvasta ihmettelin etenkin sen etujalkojen rakennetta. Mikähän tämä on nimeltään?
Julkaistu: 5.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Kuvasin oheisen apollon heinäkuun alkupäivinä tänä vuonna Paraisilla. Siltä puuttui toinen etusiipi. Takasiipien kuviot näyttävät olevan olevan myös hieman eri paria. Lieköhän jostain häiriöstä tai geenivirheestä kyse?
Julkaistu: 5.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Tervehdys teille tietäjille! Olen hakenut netistä sirkalle nimeä, mutta tuloksetta. Sen vuoksi käännyin puoleenne. Kuvattu 24.7 klo 15.31 Sipoossa.
Julkaistu: 3.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Kiinnitin huomiota liikkuvaan roskaan päivänvarjon päällä, otin sen paperille ja kuvasin. Se on pituudeltaan noin 3-4 mm. Googlailemalla lähimmäksi osuvat jotkut täit, mutta ihan tällaisia ei löydy, mm koska nuo nokassa olevat kaarevat sarvet ovat tällä sileät. Paikka on rehevähköä lähiöaluetta Turussa, lintuja on paljon. Jostakin se on pudonnut ja nyt kiinnostaakin tietää, että mikä tämä ruma otus on.
Julkaistu: 3.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Tänään mäkimeiramista bongattu. Useimpia kimalaisia kookkaampi otus, jolla erottuva “kärsä”.
Julkaistu: 3.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Onko kuvassa ampiainen vai herhiläinen. Kokoa oli n. 3 cm. Kuvattu Maksamaan rannikolla Vöyrin kunnassa 23.7.2016
Julkaistu: 3.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Kuvan ötökkä paistatteli päivää Kaskisissa 20.8.2016 klo 15:40. Hyönteisen koko oli arviolta n. 5 cm.
Julkaistu: 3.10.16, Kategoria: Hyönteiset
Olen nyt kaksi päivää selaillut monta tuntia ja monta sataa eri yöperhoslajia läpi, enkä siltikään löytänyt täysin varmaa vastausta siihen että mikä yökkönen on kyseessä. Epäilin että olisi joko Chersotis, Argotis tai Apamea-suvun yökkönen, koska sieltä löytyi jokaisesta muutama lähes samannäköinen laji, mutta ei kuitenkaan täysin varmaa lajia.
Yökkönen löytynyt viikko sitten, aamu 9 aikoihin Kaarinasta, erään varaston seinältä, jossa muutoinkin välillä eri yökkösiä, koska yläpuolella on seinälamppu, jota kuvasta ei kyllä näe.
Kiitos jo etukäteen!