Osiosta löydät vastauksia kävijöiden lähettämiin luontokysymyksiin. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa olemme vastanneet tähän mennessä jo yli 2 000 mielenkiintoiseen kysymykseen.
Julkaistu: 5.09.14, Kategoria: Sienet
Mikähän on tämän sienen nimi?
Julkaistu: 5.09.14, Kategoria: Hyönteiset
Keväällä lähetin luontoiltaan kuvan oudoista keoista mökkimme laattojen välistä. Vastausta en saanut. Kuvasin laattojen pörriäiset, vaan en tiedä mitä lienevät? Kuva ohessa. Mökkimme on saaressa Muuramen kupeessa Päijänteen rannalla.
Julkaistu: 5.09.14, Kategoria: Sienet
Mikkelin Karkialammin kuusikkometsän laidassa törmäsin la 30.8. oheisten kuvien hassuihin kavereihin. Mitä ne ovat ja ovatko syötäviä? Mukaani en uskaltanut ottaa.
Julkaistu: 5.09.14, Kategoria: Nisäkkäät
Suojaisa metsä, lähellä lampi ja karhuhavaintoja. Minkä pesä tämä mahtaa olla. Viime vuonna pesäaukko oli pienempi.
Julkaistu: 5.09.14, Kategoria: Hyönteiset
Sunnuntaina päiväkävelyllä ollessani näin asfaltilla oudon liikkujan, se oli n. 7 cm pitkä ja matomainen, mahanalus täynnä jalkoja, selässä 10 paria pyöreitä täpliä, joissa oli uloin väri musta, sitten valkoinen ja keskus kirkkaan keltainen, toisessa päässä oli punainen pistimen mallinen uloke ja toisessa päässä vaikutti olevan suu. Otus oli agressiivinen kun yritin siirtää sen tikulla ruohikkoon, teki hyökkäysliikkeen ja vetäytyi sitten kerälle. Mikä mahtaa ko. otus olla?
Julkaistu: 5.09.14, Kategoria: Sienet
Vaikuttaako metsän pohjakerros ja sen lajisto sienten esiintymiseen ja sienilajeihin? Sienestän pienehköllä metsäpalstalla, jonka pinta-alasta alle puolet tuottaa aloittelijan tunnistamia ruokasieniä. Toiselta puoliskolta sieniä ei löydy lainkaan! Siellä pohjakasvillisuus muodostuu kieloista. Tältä paikalta en koskaan ole löytänyt ainuttakaan sientä!
Estääkö tiivis kielokasvusto sienirihmastojen kasvun ja viihtymisen maassa, -eli kannattako sieniä edes etsiä alueelta, jossa kasvaa kieloja silmänkantamattomiin?
Julkaistu: 2.09.14, Kategoria: Hyönteiset
Hei, tällaisen (arvatenkin torakkanuorukaisen) otin kiinni laitoksen sisätiloista äskettäin. Ilmoitin hienovaraisesti myös paikan henkilökunnalle. Pituus oli noin 5 mm ja silmällä katsottuna näytti kahvinruskealta. Kuvassa näyttää mustemmalta salaman valossa.
Mikä laji mahtaa tästä varttua?
Julkaistu: 2.09.14, Kategoria: Hyönteiset
Mieheni löysi tällaisen kaverin pihaltamme. Käymme nyt kädenvääntöä mieheni kanssa, onko kyseessä jokin ampiais/kimalais/mehiläinen vai kärpänen? Ja jos on kärpänen, onko tämä kaveri ihan yleistä mallia?
Julkaistu: 1.09.14, Kategoria: Hyönteiset
Haluaisin tietää, mikä hyönteinen on kyseessä.
Ampiaisen/mehiläisen pituus oli noin 5-6 cm ja otus tavattu saaristomaisemassa.
Mikäli mahdollista, saisinko lajitunnistuksen myös kiitäjälle. Liitelijä tavattu Yläneellä ja otuksen pituus n. 7 cm.
Julkaistu: 1.09.14, Kategoria: Hyönteiset
Etsin ja etsin netistä tietoa perhosesta, mutta en löytänyt, kuin valkotäpläkoisan mikä oli kaikkein lähinnä, mutta se tuo ei ole, kun tuossa on nuo keltaiset raidat tai kuviot, ja tuntosarvet. Enkä ole aiemmin tuollaista nähnyt. Seurailen perhosia, jos vain mahdollista ja kuvaan, mutta tähän en nyt tietoa löytänyt.
Perhosen kuvasin Ruovedellä Ajosraitilla, omakotitaloalueella, kun olin siellä kyläilemässä, oli aurinkoinen aamupäivä ja kostea yön jäljiltä. Ympärillä on paljon metsää, havupuista sekametsää, ja asuinalueen lähellä myös sekametsää lehtipuineen. Kuvauspaikan lähellä vesistöä, ei kuitenkaan näy talon pihaan.
Asukkaiden mukaan siellä näkyy muitakin outoja hyönteisiä, ja tuollaisen perhosen ovat nähneet aiemminkin, heillä tämä ensimmäinen kesä alueella.