Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

BirdLife Suomi

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka on maamme 30 lintuyhdistyksen ja näiden yli 10 000 jäsenen keskusjärjestö. BirdLife Suomen tavoitteena on linnustonsuojelun ja lintuharrastuksen kautta edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kestävää kehitystä. www.birdlife.fi

 • Kuva: Unto Kylä-Kierola
  Linnun tunnistus

  Julkaistu: 15.01.15, Kategoria:

  Haluaisin saada tietää, mikä lintu on kyseessä, vaikka näen tässä pähkinähakin, niin muiden kuvien perusteella mielestäni nokan muoto ja pään sivun väritys eroavat muista katsomistani kuvista.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Timo Sikanen
  Sorsa

  Julkaistu: 12.01.15, Kategoria:

  Jyväsjärvessä sorsaparven keskellä ui 21.12.2014 tälläinenkin yksilö. Miten tämmöinen syntyy? Risteytymä?

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Sanna Jokinen
  Lintu parvekkeella

  Julkaistu: 10.11.14, Kategoria:

  Löysin parvekkeeltani pienen linnun, jonka lajia en tunnistanut. Osaisittekohan kertoa minulle, mikä lintu kuvassa mahtaa olla?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Eija Lindfors
  Linnun tunnistaminen

  Julkaistu: 5.11.14, Kategoria:

  Mikä on kuvassa oleva yksinäinen (sorsa)lintu/vesilintu? Kuva otettu metsälammella keski-uudellamaalla keskellä päivää lokakuun 2014 alussa.

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Matti Huuskonen
  Pikkulintuja, peltosirkkujako?

  Julkaistu: 29.10.14, Kategoria:

  Ovatko nämä peltosirkkuja? Ne kuuluvat pikkulintuparveen, joka majailee Porvoon Hornhattulassa metsäsaarekkeessa. Linnut aivan ilmeisesti valmistelevat muuttoa. Kuvat on otettu 19.9.2014.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Juha Eskelinen
  Mikä lintu kyseessä?

  Julkaistu: 24.09.14, Kategoria:

  Mikähän pikkulintu oheisissa kuvissa on kyseessä? Kaveri oli eksynyt lasitetulle terassille eikä tahtonut löytää pois. Hieman aikaa väsymyksestä toivuttuaan lintu löysi avatuista ikkunoista ulos. Kuvat ovat otettu Kainuussa.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Ulla Taskinen
  Tuntematon lintu

  Julkaistu: 9.09.14, Kategoria:

  Kotipihallani oli tänään tuo pieni lintu, joka oli hieman “hukassa”. Ulosti sinisenliilat ulosteet kivetykselle sekä kämmenelleni, kun otin linnun siirtääkseni takapihalleni. Mikä lintu onkaan kyseessä, kun en löytänyt sivustonne linnustosta ja onkohan mahdollista, että kyseinen lintu olisi syönyt joitain marjoja (marja-aroniaa?) ja saanut lievän humalatilan marjoista, koska ei ollut vahingoittunut ja lenteli kohta pirteänä lentoon?

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Urpo Koivusaari
  Linnun tunnistuasapua kaivattaisiin

  Julkaistu: 9.09.14, Kategoria:

  Retkeilimme vaimon kanssa 6.9.2014 Espoossa, Villa Elfikin luona ja onnistuimme kuvaamaan liitteenä olevan linnun. Tiedustelisin onko kyseessä nuori nuolihaukka vai kenties nuori punajalkahaukka, vai jokin muu laji? Haukkoja oli samaan aikaan näkyvissä kolme kappaletta, mutta olivatko kaikki samaa lajia jäi epäselväksi.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Seija Hovi
  Mikä lintu?

  Julkaistu: 8.09.14, Kategoria:

  Hei, mikäköhän lintu? Nähty 5.9 Ylämaalla Lappeenrannassa.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Rauno Peltomaa
  Mikä sorsalaji on kyseessä?

  Julkaistu: 27.08.14, Kategoria:

  Olen viime aikoina joitakin kertoja päässyt kuvaamaan sorsa-naarasta ja sen poikuetta. En ole kuitenkaan pystynyt mistään varmistamaan mikä sorsalaji on kyseessä. Olisko sinisorsa, joka on hieman erivärinen kun yleensä?

  Kuvat ovat Tampereen kaupungin Rantaperkiön kaupunginosasta ja ranta on Pyhäjärveen rajoittuva.

  Tuo sorsaporukka on erittäin sympaattisen tuntuinen eikä tunnu juuri pelkäävän mitään. Olen päässyt ottamaan noita kuvia ihan 1–2 metrin päästä niistä. Kivoja lintuja nuo. Mutta en tosiaan ole pystynyt oikein sijoittamaan lajiin noita.

  Katso vastaus...

| vanhemmat

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco