Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Harry Nyström

Harry Nyström on monipuolinen ja kokenut luontoharrastaja. Lintuharrastusta Harryllä on takana yli 20 vuotta, hyönteisharrastusta sekä -valokuvausta yli 10 vuotta. Hänen erikoisalaansa ovat linnut ja kaksisiipiset. Hänellä on myös laaja-alainen yleistuntemus hyönteisistä ja hämähäkkieläimistä.

 • Kuva: Solja Kirsiaho
  Punkkiko?

  Julkaistu: 26.08.15, Kategoria:

  Onko tämä punkki/puutiainen? Sillä oli littana ja vähän läpikuultavan ruskea ruumis. Se kulkeutui meidän marjapoimurin päälle, kun keräsimme mustikoita.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Merja Vierelä
  Mikä hyönteinen?

  Julkaistu: 25.08.15, Kategoria:

  Olen nähnyt tämän muutaman kerran pihallamme (keskilapissa). Nyt valkoinen syreeni kukkii ja nämä paarmaksi luulemani hyönteiset imevät syreenistä mettä. Eli ei taida olla paarma ollenkaan? Tuntomerkit: Hevospaarmaa hieman pienempi, siivet muistuttavat sokkopaarman siipiä, kroppa kiiltävän musta, keskiosa matta-valoinen, silmät kuin kärpäsellä, mutta ruosteen ruskeat.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Marja Koskua
  Mikä ötökkä tämä on?

  Julkaistu: 25.08.15, Kategoria:

  Mikä tämä liitteen kuvassa oleva mönkiäinen mahtaa olla? En ole koskaan ennen moista kohdannut. Kotioveltani Kirkkonummen Veikkolasta löysin. Lentämään lähti ja katosi koivuangervojen sekaan, kun sitä sohaisin.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jesse Jutila
  Mikä hyönteinen?

  Julkaistu: 21.08.15, Kategoria:

  Tämmöisiä on alkanut ilmestyä viikon sisällä asuntoon nyt heinäkuun lopulla, parin päivän sisällä löytynyt kymmeniä, tätä ennen ei ainakaan silmään ole osunut. Melko vikkelään kokoisekseen liikkuvat, koko noin 5 mm. Pihaltakin talon seinästä yhden löysin. Paikkana Kokkola. En ole huomannut, että öisin liikkuisi ainakaan enemmän. Keittiöstä on eniten näitä löytynyt, mutta myös muista talon huoneista yksittäisiä. Eivät ilmeisesti osaa lentää. Kiitoksia jo etukäteen avusta!

  Katso vastaus...

 • Kuva: Maria Heikura
  Mikä hyönteinen?

  Julkaistu: 21.08.15, Kategoria:

  Hei, löysin tällaisen kiipeilemästä keittiön kaappia pitkin. En tunnista enkä löydä netistä. Mikä ötökkä tämä on?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Kai
  Hämähäkki

  Julkaistu: 21.08.15, Kategoria:

  Kysyisin kyseisestä hämähäkistä että mikä se on? Asun Kemissä ja havaitsin hämähäkin toissapäivänä 6.7.2015. Hämähäkki asustaa kasvihuoneessa jonka nurkkaan se on kutonut verkon. Mielestäni hieno yksilö.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Päivi Luoma-Keturi
  Mikä hyönteinen kyseessä?

  Julkaistu: 21.08.15, Kategoria:

  Löysin kuvassa olevan hyönteisen makuuhuoneen lattialta. Niitä löytyi useampi, joista melkein kaikki kuolleita.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Sari
  Kuoriaisia asunnossa

  Julkaistu: 20.08.15, Kategoria:

  Hei. Olen löytänyt näitä koppakuoriaisia omakotitalosta sisältä nyt parin viikon ajalta n. 20 kpl, lähinnä kahdesta huoneesta. Ne tippuvat ilmeisesti katonrajasta ja jäävät usein selälleen räpiköimään. Muutin vasta tähän asuntoon, joten en tiedä, onko niitä ollut aiemminkin asunnossa. Mikäköhän ötökkä on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Janet
  Mikä tämä ötökkä on?

  Julkaistu: 20.08.15, Kategoria:

  Hei! Meillä on nyt jonkun aikaan lennellyt kuvan näköinen “kaveri”. Mikähän hän mahtaa olla? Ötököitä on löytynyt mm. Gerbilien ruuan seasta ja kylpyhiekasta. Niitä on myös löytynyt riisi paketista, muro paketista… Jos on jäänyt vaikka mehulasi yöksi pöydälle, aamulla sielt mehun joukossa löytyy näitä ötököitä. En oikein tiedä mistä ovat ilmestyneet, ja millon, niitä on nyt muutama kuukausi kirottu. Jos sen tappaa esim. käsien väliin, jää siitä harmahtava tahra käteen, seinään lätkästessä tapettiin tullut tahra. Nyt haluisin tietää kuka meidän perhettä piinaa, ja miten siitä pääsee eroon…?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Petri
  Mikä hyönteinen

  Julkaistu: 18.08.15, Kategoria:

  Tällaisen ötökän näin Repovedellä heinäkuun alussa. Lepäili koivutukin päällä. Hyönteisen suuri koko pisti silmään eniten, joka muistaakseni oli 3cm luokkaa.

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat