Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Kysymysarkisto: Linnut

 • Harmaahaikara

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  Mielestämme harmaahaikara tepastelee keinuen Uudessakaarlepyyssä Andrasjönissä iltaisin rantaviivan tuntumassa ruokaa hakien. Onko havaintomme oikea? Voiko pesiä täälläpäin?

  Katso vastaus...

 • Kotka

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  kysyisin, että onko tämä tarina totta miten kotkan nuoruus uudistuu. Kotka asettuu jonnekin kallionkielekkeelle ja nyppii sulat pois itseltään. Se hakkaa nokan johonkin kallion reunaan ja repii kyntensäkin irti ja jää odottamaan, että nämä kaikki kasvavat uudelleen.

  Katso vastaus...

 • Harri Antikainen
  Kuollut lintu

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  20.8.2016 löytyi Kirkkonummen Kakarlammesta kuollut lintu. Onko varpushaukka?

  Katso vastaus...

 • Tomi
  Tunnistamaton lintu

  Julkaistu: 25.08.16, Kategoria:

  Bongasin kuvan linnun eilen Suurpellosta, Espoosta. Kysynkin mikä lintu tuo on? Mietin, että olisiko se viherpeippo, mutta tuolla linnulla vatsa on aika valkoinen ja ehkä kevytrakenteisempi?

  Katso vastaus...

 • Minkä kokoisista linnunpöntöistä on isoin pula?

  Julkaistu: 17.08.16, Kategoria:

  Ajattelin asentaa taas lisää linnunpönttöjä. Kaikkialla sanotaan, että pesäkoloista on pula, mutta onko jonkin tietyn kokoisista erityisen kova pula? Alue on Virolahti, lähellä merta.

  Katso vastaus...

 • Janne Koistinen
  Mikä sukeltaja?

  Julkaistu: 17.08.16, Kategoria:

  Minulta jäi tunnistamatta. Kokosukeltaja, Pielisen rannalta.

  Katso vastaus...

 • Sakari Vedenpää
  Mikä lintu on kyseessä?

  Julkaistu: 17.08.16, Kategoria:

  Minua vaivaa paljon tämän linnun tunnistus.Olen innokas lintuharrastaja ja mieltäni vaivaa kovasti jos en saa tietää linnun lajia. Voisitteko auttaa minua linnun tunnistamisessa? Mielestäni lintu on joko pajulintu tai tiltaltti. Lintu huuteli hyyit ja se pyöri ympärilläni. Kuvasin linnun 27.7.2016 Pieksämäellä kello 19.37.

  Katso vastaus...

 • Sippe
  Linnunpoikanen?

  Julkaistu: 1.08.16, Kategoria:

  Minkähän linnun poikanen mahtaa olla kyseessä? Pystyykö noista kuvista sitä tunnistamaan, kun en nähnyt emoa? Kuvasin linnunpojan 11.6.16 pohjoissavolaisen lammen (Pielavedellä) rannalla. Oli aurinkoinen iltapäivä. Poikanen hyppeli melkein rannassa veden ylle ylettävällä rungolla, olisikohan ollut paju (en ihan muista). Näin tämän yhden poikasen, mutta niitä oli varmasti useita, sillä kuulin niiden hopeakelloja muistuttavan äänen.

  Katso vastaus...

 • Mikä lintujani vaivaa?

  Julkaistu: 1.08.16, Kategoria:

  Ruokin lintuja läpi vuoden. Nyt on ilmestynyt joihinkin lintuihin ihmeellistä käytöstä. Ne nuokkuvat paikallaan ja hierovat nokkaansa. Päästävät lähelle ja hetken päästä lentävät pienen matkan. Ja taas jäävät paikoilleen ja alkavat nuokkua ja silmät menevät kiinni. Suurin osa on jotain peippolajeja. Pitääkö olla huolissaan ja mitä voin tehdä?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Unto Kylä-Kierola
  Linnun tunnistus

  Julkaistu: 15.01.15, Kategoria:

  Haluaisin saada tietää, mikä lintu on kyseessä, vaikka näen tässä pähkinähakin, niin muiden kuvien perusteella mielestäni nokan muoto ja pään sivun väritys eroavat muista katsomistani kuvista.

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat