Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Kysymysarkisto: Muut eläimet

 • Maija Heinonen
  Mitä kummaa?

  Julkaistu: 8.09.17, Kategoria:

  Tyttäreni rivitalon pihalle ilmestyi tämmöistä. 16.8.2017 ja paikkakunta Masku. Lähinnä kysymys että onko myrkyllistä tms. Kun on pieniä lapsia. Piha-alueelta on kaadettu runsaasti suuria mäntyjä viime talven aikana. Muuten alue on kuivaa kangasmetsä tyyppistä vanhaa asuinaluetta.

  Katso vastaus...

 • Liejutaskurapuko
  Kameleonttitaskurapu

  Julkaistu: 21.08.17, Kategoria:

  Mikäköhän rapu on kyseessä? Tavattu 11.7.2017 Taivassalon Värkinpuhdissa hiekkarantavettä haravoidessa. Halkaisija n. 15 mm.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Marcus
  Mikä tämä on?

  Julkaistu: 17.05.17, Kategoria:

  Mökilläni puree öisin jokin ötökkä ja luulin ensin että tämä on lude, puremajäljet viittasivat siihen. Ilmeisesti kuitenkin tämä on jonkin sortin hämähäkki, voivatko ne purra öisin ihmisiä, tämä ryömi sängyn aluslaudoista, kun käänsin sängyn ympäri?

  Katso vastaus...

 • Juho Danska
  Levä tai lima

  Julkaistu: 27.04.17, Kategoria:

  Mikä mahtaisi olla pienessä lähdepohjaisessa lammessa kasvava levä/lima? Usein kesän aikana kertyy ns. palloiksi ja kiinnittyy kaikkiin vesikasveihin. Tökötti kuivuu hyvin hitaasti nostettaessa esim. rantakiven päälle ja on käsissä täysin kitkatonta ja hajutonta sekä aina vihreää?

  Katso vastaus...

 • Satu Matikainen
  Mikä hämähäkki?

  Julkaistu: 11.04.17, Kategoria:

  Meidän uudessa asunnossa on nyt kolmisen viikkoa pörrännyt tälläisiä hämähäkkejä, joihin törmää enenevissä määrin vähintään kerran päivässä, vaikka kaikki vastaan tulleet on tapettu. En ole löytänyt lajia googlettamalla ja ois mielenkiintosta tietää onko syytä esim myrkyttää. Ko. hämähäkit on tosi pieniä, pitkulaisia, noin 0,5cm pitkiä ja tuotakin kapeampia. Läheltä katsottuna musta-kelta raitaisia ja selässä kellertävä X. Sijainti on Helsinki ja rakennus 3 vuotta sitten pintaremontoitu vanhahko kerrostalo. Pääasiassa keittiössä törmäilty, mutta nyt myös makuuhuoneissa.

  Katso vastaus...

 • Jukka Honkanen
  Hämähäkki Taiwanissa

  Julkaistu: 13.09.16, Kategoria:

  Törmäsin kuvanmukaiseen hämähäkkiin hostellin kylpyhuoneessa. Kooltaan hämis oli kämmentäni suurempi. Jalkojen kärkiväli n.25-28cm. Mikä mahtaa olla laji? Liekö myrkyllinen? Ajankohta: 1.6.2016 Paikka: Hualien City, Taiwan

  Katso vastaus...

 • Risto Moilanen
  Valkoinen järvivesi

  Julkaistu: 7.09.16, Kategoria:

  Kotiseudullani Kainuussa on pieni kotijärvi, jossa on runsaasti kalaa: siikaa, ahventa ja haukea. Järveen tulee vesi muutamasta lähteestä ja vesi poistuu yhtä puroa pitkin.

  Juhannuksena käydessäni järvi oli kuin se olisi kaadettu täyteen maitoa ja seassa vaaleita kokkareita. Vesi tuntui limaiselta. Verkkojen laskemista ei voinut ajatellakkaan. Mistä oli kysymys?

  Katso vastaus...

 • Marja Leinonen
  Hämähäkki

  Julkaistu: 6.09.16, Kategoria:

  Kysymykseni kuuluu, mikä hämähäkki, kooltaan reilu 2cm koipien kärjestä perään? Kantaako hämähäkki poikasiaan, kun tuossa kuvassa näyttäisi siltä? Perä oli pullea ja nopealiikkeinen oli liikkuessaan. Olis kiva saada vastaus, joku sanoi että kantaa poikasia ja toiset ei usko millään että vois kantaa.

  Katso vastaus...

 • Outi Kallio
  Mikä hämähäkki

  Julkaistu: 2.09.16, Kategoria:

  Hämähäkki oli Turun saaristossa mökkimme keittiön ikkunan alla valtavassa kutomassaan verkossa. Se on hyvin suurikokoinen, tulitikkuaskin kokoinen. Pitkät jalat ja väritykseltään se muistutti ristihämähäkkiä mutta on rutkasti suurempi! Havaittiin hämähäkki illalla auringonlaskun jälkeen.

  Toivottavasti pystytte selvittämään mikä vaikuttava hirvitys tämä on :D

  Katso vastaus...

 • Musta matomainen meressä

  Julkaistu: 25.08.16, Kategoria:

  Tytär toi rannasta tämmöisen mustan, pitkän ja ohuen luikertelijan ja otin siitä videon. Onko kyseessä jokin matomainen elävä kaveri, vai onko vain jokin kasvi, joka reagoi näin? En löytänyt tunnistustyökalusta niin kasveista kuin matomaisistakaan.

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco