Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Kysymysarkisto: Muut eläimet

 • Kuva: Annikki Lehtoketo
  Mikä suuri etana?

  Julkaistu: 3.07.13, Kategoria:

  Löysimme kesämökiltämme kumollaan olevista kottikärryistä liitteenä olevan kuvan näköisen etanan 19.6.2013 keskipäivällä. Maasto on lehtomaista sekametsää. Päivä oli poutainen.

  Etanan pituus suorana oli yli 10cm. Kokovertailussa on normaali tulitikkurasia.

  Emme ole koskaan ennen moista tavanneet, vaikka seutu muuten on hyvin lajirikas eläimistöltään.

  Olisi hauska tietää nimi ja kuinka yleinen mahtaa otus olla.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Timo Kangas
  Pieni 8-jalkainen ötökkä

  Julkaistu: 19.04.12, Kategoria:

  Asumme kaupungissa metsän laidalla. Sisätiloissa oli tällainen 8-jalkainen ötökkä. Kooltaan n. nuppineulanpään kokoinen.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Mirka Iskala-Lappalainen
  Outo vieras puutarhassa

  Julkaistu: 16.08.11, Kategoria:

  Olisiko tietoa mikä oli tämä outo vieras puutarhassamme. Tällä kaverilla oli iso valkoinen peräpää jossa keskellä selkeä musta sahalaitakuvio. Jalat mustavalkoraidalliset ja melko pitkät. Kokoa hämähäkillä oli n. 3cm.

  Katso vastaus...

 • Kuva: TimoF
  Häkkivaraston hämähäkki

  Julkaistu: 11.10.10, Kategoria:

  Pengoin helsinkiläisessä häkkivarastossa muovipussia, pussin pohjalta löytyi moinen otus. Kellarissa näitä on näkynyt ennenkin, mikähän laji mahtaa olla kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Aura Tuominen
  Mikä hämähäkki?

  Julkaistu: 3.09.10, Kategoria:

  Tällainen hämähäkki löytyi kesämökiltä Keski-Suomesta. Pläräilin hyönteiskirjoja ja Internettiä, mutten löytänyt vastaavaa. Hämähäkki oli erittäin iso, takaosan halkaisija oli vähintään 1cm. Mikähän otus on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Mikä keltaoranssi hyönteinen?

  Julkaistu: 3.09.10, Kategoria:

  Törmäsin Keski-Suomessa hiekkatiellä kävelevään punkin näköiseen isoon, värikkääseen ötökkään. Hyönteisen ruumis oli peukalonpään kokoinen ja väritykseltään kelta/oranssi. Ötökän selässä oli valkoinen kuviointi: neljä valkoista suorakaiteen muotoista kuviota: kaksi pienempää valkoista kuviota edessä ja kaksi suurempaa takana. Ötökän vartalo oli pyörä ja jalkoja näkemäni mukaan kuusi. Ötökkä liikkui hitaasti kävellen.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jari Rajala
  Hämähäkkikysymys

  Julkaistu: 27.07.10, Kategoria:

  Löysin tuollaisen hämähäkin meidän terassilta kiipeilemästä ja ajattelin kysyä mikä kyseisen hämähäkin lajike mahtaa olla?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jouni Moilanen
  Mikä hämähäkki kyseessä?

  Julkaistu: 13.01.10, Kategoria:

  Haluaisin tietää mikä kuvassa oleva hämähäkki on? Otin kyseisen “ötökän” kiinni pesuhuoneen lattialta, enkä löydä netistä vastaavaa hämistä.

  Katso vastaus...

uudemmat |