Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

Kysymysarkisto: Muut eläimet

 • Kuva: Aura Tuominen
  Mikä hämähäkki?

  Julkaistu: 3.09.10, Kategoria:

  Tällainen hämähäkki löytyi kesämökiltä Keski-Suomesta. Pläräilin hyönteiskirjoja ja Internettiä, mutten löytänyt vastaavaa. Hämähäkki oli erittäin iso, takaosan halkaisija oli vähintään 1cm. Mikähän otus on kyseessä?

  Katso vastaus...

 • Mikä keltaoranssi hyönteinen?

  Julkaistu: 3.09.10, Kategoria:

  Törmäsin Keski-Suomessa hiekkatiellä kävelevään punkin näköiseen isoon, värikkääseen ötökkään. Hyönteisen ruumis oli peukalonpään kokoinen ja väritykseltään kelta/oranssi. Ötökän selässä oli valkoinen kuviointi: neljä valkoista suorakaiteen muotoista kuviota: kaksi pienempää valkoista kuviota edessä ja kaksi suurempaa takana. Ötökän vartalo oli pyörä ja jalkoja näkemäni mukaan kuusi. Ötökkä liikkui hitaasti kävellen.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jari Rajala
  Hämähäkkikysymys

  Julkaistu: 27.07.10, Kategoria:

  Löysin tuollaisen hämähäkin meidän terassilta kiipeilemästä ja ajattelin kysyä mikä kyseisen hämähäkin lajike mahtaa olla?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jouni Moilanen
  Mikä hämähäkki kyseessä?

  Julkaistu: 13.01.10, Kategoria:

  Haluaisin tietää mikä kuvassa oleva hämähäkki on? Otin kyseisen “ötökän” kiinni pesuhuoneen lattialta, enkä löydä netistä vastaavaa hämistä.

  Katso vastaus...

uudemmat |

Tule mukaan villiyrttikursseillemme

LuontoPortti Facebookissa

Unesco