Luontokysymyksiä

Asiantuntijoidemme avulla olemme vastanneet jo yli 2 000 yleisökysymykseen. Nyt pidämme hetken taukoa, jatkamme kysymysten vastaanottamista pian uudestaan!

BirdLife Suomi

BirdLife Suomi ry on lintujen suojelu- ja harrastusjärjestö, joka on maamme 30 lintuyhdistyksen ja näiden yli 10 000 jäsenen keskusjärjestö. BirdLife Suomen tavoitteena on linnustonsuojelun ja lintuharrastuksen kautta edistää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kestävää kehitystä. www.birdlife.fi

 • Kuva: Juha Eskelinen
  Mikä lintu kyseessä?

  Julkaistu: 24.09.14, Kategoria:

  Mikähän pikkulintu oheisissa kuvissa on kyseessä? Kaveri oli eksynyt lasitetulle terassille eikä tahtonut löytää pois. Hieman aikaa väsymyksestä toivuttuaan lintu löysi avatuista ikkunoista ulos. Kuvat ovat otettu Kainuussa.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Ulla Taskinen
  Tuntematon lintu

  Julkaistu: 9.09.14, Kategoria:

  Kotipihallani oli tänään tuo pieni lintu, joka oli hieman “hukassa”. Ulosti sinisenliilat ulosteet kivetykselle sekä kämmenelleni, kun otin linnun siirtääkseni takapihalleni. Mikä lintu onkaan kyseessä, kun en löytänyt sivustonne linnustosta ja onkohan mahdollista, että kyseinen lintu olisi syönyt joitain marjoja (marja-aroniaa?) ja saanut lievän humalatilan marjoista, koska ei ollut vahingoittunut ja lenteli kohta pirteänä lentoon?

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Urpo Koivusaari
  Linnun tunnistuasapua kaivattaisiin

  Julkaistu: 9.09.14, Kategoria:

  Retkeilimme vaimon kanssa 6.9.2014 Espoossa, Villa Elfikin luona ja onnistuimme kuvaamaan liitteenä olevan linnun. Tiedustelisin onko kyseessä nuori nuolihaukka vai kenties nuori punajalkahaukka, vai jokin muu laji? Haukkoja oli samaan aikaan näkyvissä kolme kappaletta, mutta olivatko kaikki samaa lajia jäi epäselväksi.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Seija Hovi
  Mikä lintu?

  Julkaistu: 8.09.14, Kategoria:

  Hei, mikäköhän lintu? Nähty 5.9 Ylämaalla Lappeenrannassa.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Rauno Peltomaa
  Mikä sorsalaji on kyseessä?

  Julkaistu: 27.08.14, Kategoria:

  Olen viime aikoina joitakin kertoja päässyt kuvaamaan sorsa-naarasta ja sen poikuetta. En ole kuitenkaan pystynyt mistään varmistamaan mikä sorsalaji on kyseessä. Olisko sinisorsa, joka on hieman erivärinen kun yleensä?

  Kuvat ovat Tampereen kaupungin Rantaperkiön kaupunginosasta ja ranta on Pyhäjärveen rajoittuva.

  Tuo sorsaporukka on erittäin sympaattisen tuntuinen eikä tunnu juuri pelkäävän mitään. Olen päässyt ottamaan noita kuvia ihan 1–2 metrin päästä niistä. Kivoja lintuja nuo. Mutta en tosiaan ole pystynyt oikein sijoittamaan lajiin noita.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Antti Mattila
  Aamuherätys

  Julkaistu: 27.08.14, Kategoria:

  Herättiin aamukahdeksalta mökillä kovaan pamaukseen. Aiheuttajaksi osoittautui lintu, joka oli törmännyt makuuhuoneen ikkunaan kovalla voimalla. Sain puhelimella pari huonoa kuvaa linnun keräillessä itseään ja selvitellessä päätään. Linnulla oli koukkunokka ja leveä pyrstö. Mikä lintu?

  Katso vastaus...

 • Kuva: Katja Toivanen
  Mitä haukkoja?

  Julkaistu: 27.08.14, Kategoria:

  Hevoshaan aidalla istuskeli kolme tällaista haukkaa 18.7. täällä maaseudulla Pohjois-Savossa Sukevalla. Yksi oli aika pörheä, jotenkin poikasen oloinen, kaksi muuta aikuisemman näköisiä. Koko oli ehkä variksen luokkaa? En saanut selville, mitä haukkoja nämä olivat, vaikka kuinka plarasin netin kuvia.

  Selkä näillä on ruskea ja hyvin selvästi poikkijuovainen, vielä selvemmin poikkiraidallinen kuin mitä noissa kuvissa näkyy. Nokka näytti harmaalta, silmät tummat, jalat kirkkaankeltaiset. Naama aika vaalea, mutta silmien alla oli hyvin selvät tummat pystyjuovat. Vatsapuoli vaaleampi, pystyjuovainen. Pyrstö näytti hieman pyöreäpäiseltä, ja siinä näkyi ainakin joissakin kuvissa sellainen tumma poikkireunus.

  Katso vastaus...

 • Kuvat: Helge Palmén
  Mikä uikku?

  Julkaistu: 21.08.14, Kategoria:

  Pienikokoinen uikku, poikasen kera. Ei löydy lintukirjasta.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Merja Palokankare
  Tunnistuskysymys

  Julkaistu: 20.08.14, Kategoria:

  Pihapiirissä, kuusessa olevassa pöntössä, kolme poikasta, kuten oheisessa kuvassa. Poikaset kiipesivät kuusen runkoa noin metrin matkan pöntön katolle.

  Emolla (ja poikasilla) silmien yli ohimoille, tumma yhtenäinen viiva, väri vaatimaton harmaa, joitakin vaaleampia pilkkuja/raitoja kyljissä. Varoitusääni vaatimaton, lyhyt, hiljainen; “tök tök.” Emon vartalo pitkänomainen.

  Poikaset esillä pöntöstä 7.7.2014.

  Katso vastaus...

 • Kuva: Jaana Koskinen
  Mitä lintuja?

  Julkaistu: 20.08.14, Kategoria:

  Paikkana oli Inkoon saaristo 21.7. Kuva on otettu aika kaukaa, joten se ei ole kovin selkeä. Tulin itse tulokseen, että kyseessä on tukkakoskelo, mutta ovatko ne nuoria, kun ei töyhtöjä näy?

  Katso vastaus...

uudemmat | vanhemmat